Personlig branding – Bliv set, fundet & kontaktet

En synlig person er én, man får øje på/lægger mærke til, og som man kan mærke er til stede.

Jobrotationen er høj i Danmark. Hvert år besættes ca. 800.000 stillinger. Men mange af disse jobs og muligheder er ikke synlige. Det er kun ca. 25% af de ledige jobs, der annonceres eller er offentliggjort på anden måde.

Det vil sige, at ca. 75% af de ledige stillinger (omtrent 600.000) ikke kan ses og muligvis ikke er helt definerede eller eksisterende. Som følge af løbende udvikling og ændringer er der konstant behov for nye kompetencer, og muligheder opstår.

Det usynlige jobmarked er stadigt voksende. Flere og flere virksomheder rekrutterer mere målrettet og effektivt, hvorved de sparer tid og penge. Som kanaler bruges primært netværk, LinkedIn og headhuntere. Oftest bruges flere kanaler/kilder samtidig med en rekruttering.

Hvis du er jobsøgende, overvejer at skifte job eller er på vej videre i din karriere, er det derfor uhyre vigtigt, at du prioriterer at være synlig, opsøgende, aktiv og initiativrig. Det kræver tid og energi, men er til gengæld effektfuldt.

Du kan øge din synlighed/”brandfaktor” og derved forbedre dine muligheder både på kort og langt sigt på forskellig vis – for eksempel via LinkedIn og andre relevante sociale medier, netværk, faglige og sociale fora, headhuntere, uopfordrede henvendelser, elevatortalen og præsentationsmateriale blot for at nævne nogle.

Det er dog vigtigt, at måden og virkemidlerne passer til dig og din branche/kontekst, og at du vælger de for dig mest relevante og effektfulde redskaber.

We are all the chief branding officers of our own personal brands.
How you manage your personal brand in any of these mediums will determine how others view you – and ultimately shape your career and your life. (Ron Ashkenas, Harvard Business Review, Jan. 2010).

Kontakt Hanne Schou-Rode, hvis du vil høre nærmere eller ønsker en uforpligtende dialog: 4215 4000 eller via email: hanne@impactconsult.dk

Øg din synlighedsgrad effektfuldt

  • Føler du dig synlig?
  • Er du opsøgende & aktiv udadtil?
  • Husker du at prioritere netværk?
  • Er du en del af faglige fora/grupper?
  • Bliver du kontaktet af headhuntere?
  • Får du relevante jobtilbud?

Personlig branding kan bruges strategisk og taktisk i din job- & karriereudvikling